Joomla en Virtuemart: update op tijd naar iDEAL 3/SEPA!

idealIndien u gebruik maakt van iDEAL ING advanced of Rabobank professional en deze gebruikt in een Joomla website of Virtuemart webshop dan adviseren wij u dringend verder te lezen. Als het goed is heeft u hierover ook bericht gehad van uw bank.

iDEAL3, SEPA en IBAN wat zijn dat eigenlijk?

 

 

Als gevolg van de regelgeving van Europa (SEPA) en de verbeterde veiligheidsnormen, hebben de banken een nieuwe versie van iDEAL, genaamd "iDEAL 3" gemaakt. iDEAL v3 is een verzamelnaam voor de SEPA/IBAN aanpassingen die de banken in iDEAL gaan doorvoeren. Uw bank zal u hierover al ruimschoots geinformeerd hebben. Indien u gebruik maakt van iDEAL accounts ING Advanced of Rabobank Professional en u heeft deze geimplenteerd in Joomla en/of Virtuemart dan zult u moeten updaten naar iDEAL 3. Deze update dient uitgevoerd te zijn voor 1 augustus 2013. Het is dus belangrijk dat u gevolg hieraan geeft. Onderhoudt u uw website niet zelf, maar laat u dat aan een ander over zoals bijv. een webontwikkelaar? Stel hem dan zo spoedig mogelijk hiervan op de hoogte!

Update u niet op tijd, dan heeft dat tot gevolg dat u na 1 augustus geen betalingen meer meer ontvangen daar dan de oude iDEAL2 uitgeschakeld wordt.
 
Om iDEAL 3 te kunnen ondersteunen in de extensies, hebben extensie ontwikkelaars aanpassingen moeten doen aan de code van deze extensies. Dit is gedaan bijvoorbeeld in cciDEAL Virtuemart 2.4.x en cciDEAL Platform 2.8.x van Chill Creations, zodat klanten met oudere versies van cciDEAL Virtuemart en cciDEAL Platform met ING Advanced of Rabobank Professional kunnen updaten naar deze versies. Dit is niet alleen een "simpele" installatie van de nieuwe cciDEAL versie, de configuratie en certificaten moeten ook worden bijgewerkt. Voor de certificaten informeer hierover bij uw bank.

Zorg dus dat u op tijd alles goed geregeld heeft om problemen met betalingen later te voorkomen!

logo mijnjoomlaforum colored puzzle2

MijnJoomlaForum.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of het Joomla! project!

Hosted by Otto
Webdesign by Renata
Sitemap

Donatie Knop