Joomla 3.8 is vrijgegeven

joomla 38

En daar is hij dan Joomla! 3.8, de laatste in de Joomla! 3 serie. Deze nieuwe release bevat meer dan 300 verbeteringen, met twee primaire hoofdfuncties gericht op ontwikkelaars: het nieuwe routingsysteem en het begin van een voorwaartse compatibiliteitslaag met Joomla! 4.0. Daarnaast zijn twee beveiligingsproblemen opgelost.

En nu is de grote vraag, wat is er nieuw in Joomla! 3.8?

Hier zijn enkele van de nieuwe functies ...

  • New Routing System - Het nieuwe routingsysteem geeft gebruikers meer controle over hun URL-structuur nu kunnen ID's uit de URL's verwijderd worden.
  • Joomla! 4 Compatibiliteitslaag - De ontwikkeling van Joomla! 4 heeft een aantal wijzigingen aangebracht in hoe de kerncode is gestructureerd door klassen te migreren om PHP namespaces te gebruiken. Joomla! 3.8 bevat een mappinglaag om ontwikkelaars in staat te stellen de oudere klassenamen te gebruiken, terwijl zij gebruik kunnen maken van de nieuwe klassenaamstructuur.
  • Verbeterde steekproefinstallatie - het is nu mogelijk om steekproefgegevens te installeren binnen uw site-backend nadat u het installatieproces hebt afgerond, zodat gebruikers hun eigen generieke datasets of uitbreidingsontwikkelaars kunnen maken om sample-data te kunnen installeren voor hun extensies
  • Sodium Encryption Support - PHP 7.2 introduceert de nieuwe natrium extensie voor het verwerken van versleutelde data, via een polyfil van deze bibliotheek Joomla! 3.8 maakt deze nieuwe API beschikbaar voor al onze gebruikers, zelfs voordat ze upgraden naar PHP 7.2
  • Bezoek de Joomla! 3.8 site om meer te weten te komen over deze release.

Is uw website klaar voor Joomla! 3.8?

Joomla! 3.8 is een update met één klik, net als de vorige 3.x versies.
Voor het upgraden is het belangrijk om alle extensies van derden te updaten en ook een volledige back-up van uw site te maken en te testen.
Dit is ook een geweldige tijd om verbinding te maken met uw hosting bedrijf en controleer uw PHP en database versies. We raden u aan om te upgraden naar PHP 7 of 7.1, aangezien het een aanzienlijke snelheidstoename voor uw site zal brengen. Verdere systeemvereisten zijn te vinden op de technische eisen pagina.
Zoals altijd met nieuwe functies die de structuur van uw website beïnvloeden, raden wij u aan om grondig te testen in een scèneomgeving en omleidingen in te voeren voordat u de moderne router op uw bestaande sites kunt inschakelen.

Beveiligingsproblemen opgelost

Core - Informatie openbaarmaking in LDAP Authentication Plugin (van invloed op Joomla 1.5.0 - 3.7.5) Meer info »
Core - Informatie openbaarmaking in com_content Archiefartikelen Model (van invloed op Joomla 3.7.0 - 3.7.5) Meer info »

Bezoek het beveiligingscentrum voor meer informatie.

U kunt de volledige Joomla 3.8.0 of zijn update pakket hier downloaden!
Maak voor de tijd wel een back-up van u gehele site incl. database.

logo mijnjoomlaforum colored puzzle2

MijnJoomlaForum.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of het Joomla! project!

Hosted by Otto
Webdesign by Renata
Sitemap

Donatie Knop