Joomla 4.0 en Joomla 3.10 zijn er!

Joomla 4

We hebben vandaag wat te vieren! Deze dag is belangrijk voor de Joomla! Project. We vieren onze 16e verjaardag.
Maar dat is niet alles... Na 9 jaar hard werken door onze vrijwilligers, zijn we trots om de release aan te kondigen van onze nieuwe hoofdversie, Joomla 4.0, naast Joomla 3.10, bekend als "de brug".

Wat is Joomla 4?

Joomla 4 is een hoofdversie. Dit betekent dat we tal van nieuwe functies introduceren. Alles is opnieuw ontworpen, opnieuw bedacht en natuurlijk hebben we geweldige nieuwe functies toegevoegd.

Het belangrijkste is dat Joomla 4.0 voor jullie is gebouwd, voor iedereen ontworpen! Joomla4All!
Om nieuwe sites mee te bouwen, om te migreren van Joomla RC naar Joomla stable en ook van de Joomla 3.10 serie en van Joomla 2.5 serie.

Of het nu een particulier, blogger, liefdadigheidsinstelling, webbureau of multinational is, Joomla is een geweldige keuze!

Hoe upgraden naar Joomla 4?

Maak je geen zorgen, je bent niet de enige, we begeleiden je met deze mini-migratie.
De eerste stap is om de site bij te werken naar Joomla 3.10. We nodigen je uit om Joomla 3.10 The Pre-update Checker te lezen.
De Joomla 3.10 update checker zal je vertellen welke extensies compatibel zijn met Joomla 4.0.
En dan hoef je alleen maar onze stapsgewijze tutorials te volgen. Je kunt ze vinden in onze officiële documentatie op https://docs.joomla.org/Why_Migrate/nl

Planning is het belangrijkste onderdeel van het mini migratie proces. Zie https://docs.joomla.org/Planning_for_Mini-Migration_-_Joomla_3.10.x_to_4.x/nl om mee te beginnen.
Onderaan het document kun je vervolgens stap voor stap doorgaan voor minimigratie van 3.10 naar 4.x. en begin specifiek met plannen op (je vindt veel informatie en tutorial over Joomla 4 op JDocs).

Let op: we raden je aan om de migratie eerst te testen op een kopie van je productiesite! En maak ook een back-up van het geheel je kan beter te veel back-ups maken dan helemaal niks!

Upgrade naar Joomla 4 hoeft niet per direct!

Je kunt zich ook afvragen of je zo snel mogelijk moet migreren? U kunt uw tijd nemen, we ondersteunen 3.10 nog 2 jaar. Uw site loopt dus geen risico als je nu niet upgradet.

En vergeet niet dat sommige van de extensies misschien nog niet klaar zijn voor Joomla 4 (hoewel de meeste ontwikkelaars al een tijdje geweldig werk hebben geleverd door een Joomla 4 testversie aan te bieden - je kunt artikelen over deze extensies lezen in het Joomla Community Magazine)

De volledige Joomla 3.10 en update pakketten kunt je hier downloaden.

En de volledige  Joomla 4 en update pakketten kun je hier downloaden.

Heb je toch nog vragen? Dan kunt u deze stellen op onze forum.

Tags: Joomla, joomla 4.0, joomla 3.10

logo mijnjoomlaforum colored puzzle2

MijnJoomlaForum.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of het Joomla! project!

Hosted by Otto
Webdesign by Renata
Sitemap

Donatie Knop