Joomla 4.1.0 en Joomla 3.10.6

De Joomla! Project is verheugd om de boordevol functies en tijdige release van Joomla 4.1 aan te kondigen, en daarnaast is ook Joomla 3.10.6 beschikbaar.

Deze release zet nieuwe standaarden in toegankelijk webdesign en brengt nieuwe functies, die Joomla's waarden van inclusiviteit, eenvoud en veiligheid benadrukken in een nog krachtiger open-source webplatform.

Met Joomla 4.1 hebben we nieuwe functies voor bloggers en auteurs, webdesigners en extensie ontwikkelaars, webbureaus of multinationals.
De hoogtepunten zijn:

Takenplanner

Heb je taken die je keer op keer doet? Of taken voor de toekomst die je niet mag vergeten te doen? Nu kunt u ze automatiseren met de nieuwe Taakplanner.

Joomla extensies zullen kunnen profiteren van de nieuwe functie, waardoor u tijd heeft om te werken en het regelmatig uit te voeren. Zelfs als uw websitehost geen cron-jobs toestaat, hebben we u gedekt door uw bezoeker de uitvoering op de achtergrond te laten activeren.

En natuurlijk zullen ontwikkelaars kunnen profiteren van de kern planner om hun extensies te automatiseren, waardoor hun applicaties naar een nieuw productiviteitsniveau worden getild.

De nieuwe Taakplanner is een aanvulling op de bestaande Workflows Manager en Web Services die in Joomla 4.0 zijn geïntroduceerd. Deze unieke combinatie voegt een enorm potentieel toe aan Joomla als webapplicatie en automatiserings framework.

Override naar een hoger niveau tillen met child template.

Met override child template kunt u met één klik verschillende exemplaren van een sjabloon maken, waarbij u alleen de regels code wijzigt die u nodig hebt, het is eenvoudig en effectief. Voor het personaliseren van sjabloononderdelen voor specifieke pagina's waren in het verleden verschillende technische stappen nodig, die nu zijn geïntegreerd.

Een onderliggend child template werkt precies hetzelfde als elke andere template, behalve dat het alle code, PHP, CSS en JavaScript van de bovenliggende sjabloon gebruikt.

Op het meest basale niveau bevat het slechts één enkel bestand, templateDetails.xml, omdat al het andere wordt geërfd van het bovenliggende bestand.

Met een onderliggend child template kunt u nu een overschrijving of CSS aanpassen en de bovenliggende sjabloon net zo schoon houden als de dag dat uw template aanbieder deze aanleverde. Dit vereenvoudigt ook uw onderhoud doordat u uw sjabloon up-to-date kunt houden, terwijl uw wijzigingen behouden blijven.

Er is geen limiet op het aantal onderliggende child template's dat u kunt maken, zodat elke sjablonen verschillende lay-outs en stijlen kan hebben.

Toegankelijkheidscontrole

Jooa11y - De Joomla-tool voor toegankelijkheid en kwaliteitsborging

Elke bezoeker die uw pagina niet kan bekijken, is mogelijk een verloren klant. De belangrijkste focus van Joomla 4 is toegankelijkheid, en nu stellen we auteurs in staat om geweldige toegankelijke inhoud te creëren met Jooa11y: het benadrukt visueel veelvoorkomende toegankelijkheids- en bruikbaarheidsproblemen.

Jooa11y is ideaal voor content makers van inhoud en identificeert veel fouten en waarschuwingen, en biedt hulp en advies over hoe ze te verhelpen.

Jooa11y wijst op inhoudsprobleem en is geïntegreerd in de ervaring van het schrijven van inhoud.

Het was nog nooit zo eenvoudig om een ​​toegankelijke website te maken.

Syntaxisaccentuering in de geïntegreerde editor

Soms is de “What you see is what you get” (WYSIWYG) niet genoeg en moet u overschakelen naar de HTML-codeweergave.

Nu met Joomla! 4.1 alle code is syntaxis gemarkeerd in de ingebouwde TinyMCE-editor.
Dit maakt het zoveel gemakkelijker om al uw HTML-tags en CSS-klassen te lezen. Markup wordt duidelijk weergegeven.

Bovendien kunt u rechtstreeks zoeken en vervangen in de HTML-codeweergave.

Inline-hulp

Nadat we een heleboel overbodige beschrijvingen hebben opgeruimd. In Joomla 4.0 implementeren we nu de mogelijkheid om gedetailleerde inline-help aan/uit te zetten wanneer dat nodig is. Tot nu toe is deze functie alleen beschikbaar voor de algemene configuratie-instellingen, maar kan nu worden uitgebreid naar elk omgeving en deze worden ook gebruikt door ontwikkelaars van Joomla-extensies.

U kunt beslissen of u ondersteuning nodig heeft en de extra hulp in- en uitschakelen. Als je vertrouwd bent met hoe een bepaald gebied werkt, kun je inline hulp uitschakelen en die minimalistische look terugkrijgen.

Voor meer info kunt ook de release van Joomla 4.1.0 & Joomla 3.10.6 hier lezen.

En de volledige  Joomla 4, Joomla 3 en zijn update pakketten kun je hier downloaden.

Heb je toch nog vragen? Dan kunt u deze stellen op onze forum.

Tags: Joomla, joomla 3.10.6, joomla 4.1.0

logo mijnjoomlaforum colored puzzle2

MijnJoomlaForum.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of het Joomla! project!

Hosted by Otto
Webdesign by Renata
Sitemap

Donatie Knop