Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
 • Pagina:
 • 1

Onderwerp:

MijnJoomlaForum als vraagbaak, gids, tutorial of inspiratiebron ? 9 jaren 6 maanden geleden #1

 • paulus
 • paulus's Profielfoto Onderwerp Auteur
 • Offline
 • Junior Lid
 • Junior Lid
 • Berichten: 37
 • Ontvangen bedankjes 0
Laat ik beginnen te zeggen dat ik dit een heel prettig Forum vind.Waarom? Omdat dit forum nieuw, fris, overzichtelijk, gedreven is en omdat het de mogelijkheid biedt om het misschien fundamenteel anders te doen dan andere Joomla! Fora.. ..Verder is het bij mij gevoelsmatig ...

Als onderwerp staat hierboven : MijnJoomlaForum als vraagbaak, gids, tutorial of inspiratiebron ? .

Op de meeste Fora worden vragen gesteld en al dan niet beantwoord. Dat is mooi en handig voor de vooruitgang van je kennis en je template/site.. Al zijn niet altijd alle antwoorden respectabel...
Ik las 'ns op een forum de vraag : "Hoe kan ik Notepad++ gebruiken met Joomla ?"
Het antwoord ( van een forum-lid) was : "Zoek dat maar op op internet...!"  Tja..

Door de continue ontwikkeling van nieuwe Extensies en Plug-ins , zoals Zoo, K2, Gantry etc, die allerlei functionaliteit over nemen van Joomla is er vaak voor beginners een kennis-achterstand. Er is immers nog weinig te vinden op internet, zelfs niet op de sites van de betreffende producten of verkopers van Templates..

Voordat deze start-post een te lang verhaal wordt: "Wat lijkt mij een ideaal JoomlaForum ?"

Ik bezoek weleens het forum van mijn automerk ***** ; als je daar vraagt hoe een lampje in het dashboard vervangen moet worden dan stuurt iemand een zelfgemaakte tutorial met foto's, welke maat schroevedraaiers , hoe lang je er over doet en wat je er het beste bij kunt eten en drinken.... kijk dat vind ik een goeie insteek..!

zo'n goeie ervaring heb ik hier trouwens ook met zign gehad...

Wat ik zou willen is dat "mijnjoomlaforum" één grote tutorial wordt, die alle andere Fora overbodig maakt omdat alle kennis hier te vinden is.
Maar dat betekent dat ieder antwoord een antwoord moet zijn met een kop,een midden en een staart...

Ik ondersteun in ieder geval mijn eigen streven....

hartelijke groet paulush,..

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Laast bewerkt: door paulus.

Re: MijnJoomlaForum als vraagbaak, gids, tutorial of inspiratiebron ? 9 jaren 6 maanden geleden #2

 • Renata
 • Renata's Profielfoto
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
 • Voor al uw webdesign, professioneel en betaalbaar
 • Berichten: 1254
 • Ontvangen bedankjes 28
Beste paulush

wow wat een geweldig idee heb jij. Eigenlijk hebben we dit ook voor ogen. Van dit forum een onuitputtelijke bron van informatie te maken.

Maar we stimuleren ook dat leden elkaar gaan helpen. Niet dat alleen het team helpt want dat gebeurt al overal, maar juist de leden zelf!

Van leden kun je dit niet zo uitgebreid verwachten alhoewel we dit natuurlijk wel kunnen gaan stimuleren. Sowieso stellen wij op prijs indien een lid een tutorial zou willen maken.

We hebben al een Tutorial gedeelte en wel hier:
help.mijnjoomlaforum.nl/
Deze staat nog in de kinderschoenen, maar de bedoeling is hier een heel erg uitgebreid naslag werk van te maken. We zouden dit kunnen combineren met de oplossingen welke hier in het forum gegeven wordt. Deze dus verwerken in een tutorial.

Verder mogen we ook wel met trots en dankbaarheid vermelden dat we Mindert Aardema van Netspecialist bereid hebben gevonden videos te plaatsen daar. Deze videos zijn echt een geweldige tool om iets op een eenvoudige en visuele manier uit te leggen.

Maar we staan nog in de kinderschoenen en we hebben tijd nodig om te bereiken wat we voor ogen hebben: een forum/helpsite waar je terecht kunt voor al je vragen en oplossingen.

Wil je een bijdrage leveren dan zouden wij dat natuurlijk heel erg op prijs stellen!

Super iig dat je zo wilt meedenken en met suggesties komt waar we wat mee kunnen.

Ik zou willen zeggen: we gaan hierover overleggen en wordt vervolgd....

Groetjes
namens het MijnJoomlaForum team
Renata

ResponsiveWebsiteMaken.nl , onderdeel van 1place4ads voor het maken van professionele onderscheidende websites, hosting van uw website, domeinnamen en website onderhoud. Alles onder 1 dak!
KvK nr.: 51546418

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Laast bewerkt: door Renata.

Re: MijnJoomlaForum als vraagbaak, gids, tutorial of inspiratiebron ? 9 jaren 6 maanden geleden #3

 • Arjan
 • Arjan's Profielfoto
 • Offline
 • Platinum-lid
 • Platinum-lid
 • Berichten: 1478
 • Ontvangen bedankjes 6

Door de continue ontwikkeling van nieuwe Extensies en Plug-ins , zoals Zoo, K2, Gantry etc, die allerlei functionaliteit over nemen van Joomla is er vaak voor beginners een kennis-achterstand. Er is immers nog weinig te vinden op internet, zelfs niet op de sites van de betreffende producten of verkopers van Templates..

En dit vind ik heel leuk om te lezen want met diezelfde achterstand ben ik ook begonnen en toen ging je nog niet zo makkelijk internet op als nu. Ik vergeet nooit meer het gekraak van een telefoonmodem  ;)

Dus wil ik best, op verzoek van Paulush, mijn reactie naar hem tonen,

Citaat van: paulush op februari 05, 2013, 21:00:35 pm

Wat, volgens mij, voor de meeste vraagstellers prettig zal zijn is dat de beantwoorders wat meer info geven over de plaats van de uit te voeren handeling.

Dat zou ook best te doen zijn als iedere templatebouwer, dus ik ook, volgens een vast stramien zou werken maar dat gebeurt niet.

Als ik dit even naar een niet startende auto voorbeeld haal dan verwacht jij van de bereidwillige buurman dat die gelijk de hele auto na kijkt. Dat wil hij ook niet doen en zal je verwijzen naar een garage of als hij er wel verstand van heeft naar een vergoeding.

Zo is het ook met een template want sommige zitten, naar mijn idee, zo rommelig in elkaar dat je er wel een paar uur zoet mee kan zijn voor dat je precies de goede regels hebt aangepast in het css. En dan hebben we het nog niet over het html, override's en php en javascripts.

Wat mij betreft zou ik het willen omdraaien en de vraagstellers is willen vragen om eerst meer moeite te doen voor dat ze een vraag stellen door middel van Google, forums afzoeken en boeken te lezen.

Maar met plezier blijf ik proberen om mensen te helpen aangezien ik een beetje verslaafd ben aan websites bouwen   
Lekker ontspannen mensen helpen met hun website problemen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Pagina:
 • 1
Tijd voor maken pagina: 0.176 seconden
Gemaakt door Kunena
logo mijnjoomlaforum colored puzzle2

MijnJoomlaForum.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of het Joomla! project!

Hosted by Otto
Webdesign by Renata
Sitemap

Donatie Knop